top of page

תוכנית תזונה לפי הרפואה הסינית

תוכנית תזונה לפי הרפואה הסינית מהווה חלק מהטיפול ההוליסטי עבור המטופל/ת. המזון הוא אחד מהמקורות העיקריים לאנרגיה שלנו. מזון מתאים יביא אותנו למצב אנרגטי 'גבוה', ללא תחושת עייפות, כבדות, בעיות עיכול, נפיחויות, וכו'. לכן ברפואה הסינית התזונה מהווה גורם חשוב ביותר לחיים מאוזנים. המזון (בעיקר התבלינים) נחשב לדרגה אחת פחות מצמחי המרפא. כלומר, תוכנית תזונה נכונה לפי הרפואה הסינית מהווה אמצעי נוסף לריפוי ותחזוק, לעומת זאת תזונה לא מתאימה משמעותה לאורך זמן כמו להשתמש בתרופה לא מתאימה.

תזונה נכונה ברפואה הסינית

הרפואה הסינית מחלקת את המזון למספר קטגוריות:
טמפרטורה – חם, חמים, נייטראלי, קריר, קר.
צבע המזון (אדום, כתום, לבן, שחור, ירוק). 
כיוון – מזון מעלה, מוריד, מכניס (מכווץ), מוציא.
טעם – מתוק, מר, חמוץ, מלוח ועוד.
לאיזה איבר 'מתאים' המזון.
התזונה הנכונה ברפואה הסינית, משמעותה היותו של האדם מאוזן, כלומר, התזונה שלו מכילה  את כל הטעמים, טמפרטורות, צבעים, כיוונים ומתאימה לכל האיברים.
כשאדם  לא מאוזן, משמעו שיש צורך לבנות עבורו את התזונה הנכונה לפי הרפואה הסינית, כלומר,  צריך להדגיש סוגי מזון מסויימים ולהפחית סוגי מזון אחרים.
למשל, אם מטופל סובל מליחה רבה באחת ממערכות הגוף, התזונה הנכונה ברפואה הסינית שתתאים לו  היא מזון מפוגג ליחה באותה מערכת (אותו אדגיש בתזונה), במקביל נפחית את התזונה המלחלחת את אותה מערכת.
 
בהתאמת תוכנית התזונה הנכונה לפי הרפואה הסינית, אני מבקש מהמטופל להכין יומן תזונה, לאחר מכן אני מנתח את היומן ומציע תזונה חלופית לפי אבחנת המטופל. המטופל מקבל תוכנית תזונה חדשה המכילה  את כל אבות המזון, סדר אכילה במשך היום ואפילו מתכונים וצורות בישול מעניינות.

Super Health Food
bottom of page